1 כוס מים, לפעמים צריך יותר, חשוב להוסיף בהדרגה ולראות כמה מים הבצק דורש.
לשם את כל המרכיבי מתכון לחם לכערה, ללוש הבצק במיקסר או ידנית 5-10 דק. לשים לתפיחה ראשונה, שימו לב שמזן התפיחה קשורה לטמפ, כלומר בקיץ כ4 שעות לפחות ובחורף כ 8 שעות. מומלץ למרוח מעט שמן על הבצק בכדי לא יתיבש ולכסות את הכערה עם ניילון נצמד. לאחר התפיחה ראשונה להוציא את האויר, בשלב הזה ניתן להוסיף גרעינים/ זרעים, לעשות צורה רצויה ולשים בתבנית לעוד תפיחה כ 4-8 שעות. אפיה לחם מחמצת אם רוצים שיהיה קשה בלחם אז: לחמם תנור ל250 מעלות עם תבנית למטה, כשהתנור התחממם לשפוך כוס מים לתבנית בכדי שיהיה אדים להכניס את הבצק ל 15 דק ואחרי 15 דק להוריד את הטמפ’ ל180 מעלות לעוד 20 דק. לצנן במגבת. אם לא אוהבים קשה של הלחם, לחם תנור ל180 מעלות ולאפות את הלחם כ40 דק. כשאופים לחמניות בלי מים ב180 מעלות.