כמו בכל חורף נושא הצינון והשיעול עולה בכותרות.
רבים מחפשים תרופות סבתא לפתרון הבעיה. כולם שמעו על בצל ודבש. האמת, עובד נהדר רק הריח והטעם לא כולם אוהבים.
לכן אני רוצה להציג בפניכם את הצנון השחור הידוע כבר עשרות שנים כיעיל לטיפול ולא רק למאכל.
העונה של צנון שחור בחורף ולא סתם, הוא בעל תכונות רבות שעוזרות למחלות חורף כמו שיעול, צינון ו
שפעת.
תכונות:
– נחשב לאנטיביוטיקה טבעית.
– עשיר בשמנים אתריים, יוד, אשלגן, מגנזיום והרבה ויטמין C.
– מחזק את מערכת החיסון, יעיל בשיעול, ברונכיטיס, התקררות, שיעול יבש וטורדני.
– עוזר לדלל את הליחה ולהקל על הנשימה.
צנון שחור בעל תכונות טיפוליות דומות לבצל ולשורש חזרת, אך טעמו עדין יותר.
התוויות נגד:
אלרגיה לצנון.
אלרגיה לדבש- ניתן להחליף לסילאן.
עודף חומציות בקיבה.
כיב קיבה או דלקת מעיים במצב אקוטי. במצב כרוני מותר.
דלקת בלבלב.
הוראות הכנה: יש שני דרכים להכין סירופ מצנון שחור
דרך 1:
כפי שראיתם בסרטון, לחתוך את החלק העליון של צנון שחור, לעשות שקע, לחורר עם שיפוד את הצנון.
לשים דבש מלמעלה ולחכות לסירופ שיצא לתוך הכוס.
דרך 2:
לקלף צנון שחור, לגרד על פומפיה ולהוסיף דבש. לשים במקרר לשעה שעתיים והסירופ מוכן.