למה חשוב להנביט? בתהליך הנבטה עולה אחוז החלבון החשוב לגדילת הצמח. אותו חלבון חשוב גם לגוף האדם. בזכות ההנבטה הזרעים והקטניות זמינים יותר וקלים לעיכול במערכת העיכול, ומשפר את ספיגת הויטמינים, המינירלים וייצור אינזימי העיכול.
חשוב שאנחנו נקבל אינזימי עיכול ולא רק נייצר אותם, מכיוון שהם משתתפים תהליכים רבים בגוף כמו: עיכול מזון( כמובן), נשימה, ראיה, שמיעה ועוד. כאשר האוכל שאנחנו אוכלים מכיל אינזימי עיכול ( משל עצמו) אנחנו משפרים את העיכול ומקלים על הגוף שלנו. משפרים את רמת האנרגיה ועוזרים לגוף לשקם את עצמו.
מתכון חלבה ביתית מזרעים מונבטים:
1 כוס שומשום מונבט 1/2 כוס גרעיני חמניה מונבטים 1-2 כפות זרעי צ’יה חופן אגוזי מלך/ פיסטוק מושרה 1-2 כפות טחינה טבעית לא קלויה ( חשוב שיהיה כתוב על האריזה) 1/3 כוס מייפל/ סילאן/ סירופ קוקוס
הוראות הכנה: לטחון את הזרעים ( פרט לאגוזי מלך/ פיסטוק) במטחנת קפה, להוסיף את שאר המרכיבים בהדרגה ולערבב. זרעי הצ’יה עוזרים להפוך את העיסה למרקם קשה יותר הדומה לחלבה. לשמור במקרר