אם עניתם לפחות על 5 מהסימנים הבאים נכון, אז אתם סובלים מקנדידה.

  1. עצירות /שלשול
  2. כאבי ראש
  3. דלקת במעיים
  4. כאבי בטן
  5. גירוי בפי הטבעת/ אוזניים
  6. דלקות בכליות
  7. דלקות בשלפוחית השתן
  8. כאבי שרירים
  9. דלקות מפרקים
  10. פצעים/כיבים בפה
  11. שיעול ממושך, גודש במערכת הנשימה העליונה (נזלת)
  12. תשישות מתמשכת, עיגולים שחורים מתחת לעיניים
  13. תחושת נימול/ עקצוץ בגפיים
  14. בעיות זיכרון וריכוז
  15. שינויים במצבי הרוח, דיכאון, חרדה, עצבנות, בעיות שינה
  16. בעיות עור- אקזמה, פריחה בעור, גירוי
  17. זיהום פטרייתי באיברי המין או בציפורניים
  18. אלרגיות שלא היו בילדות
  19. מערכת חיסון חלשה- חולים לעיטים תכופות
  20. תשוקה למתוק, פחמימות ואלכוהול

פטריית הקנדידה נמצאת במערכת העיכול אצל כל בני האדם ואצל רוב הפעוטות עם יום היוולדם. זו היא פטרייה השייכת לקבוצת השמרים, המתרבה בגופנו בזכות תזונה עתירת סוכרים, שמרים, קמח לבן ותרופות שונות. הקנדידה מווסתת ונשמרת בקפדנות על ידי החיידקים הידידותיים שבגופנו( במעיים) ועל ידי מערכת החיסון. כאשר מערכת החיסון נחלשת, כמות החיידקים הידידותיים מתמעטת, מתחילה פטריית הקנדידה להתרבות במהירות ולייצר רעלנים המפריעים לתפקודי הגוף. התרבות גדולה של הקנדידה עלולה לגרום למגוון רחב של מחלות.

זיהום פטריית הקנדידה בנרתיק הוא השכיח ביותר. זיהום זה גורם לתחושת צריבה, עקצוץ וכאבים בנרתיק, יחד עם זה מתלווה גם עם הפרשה סמיכה וצמיגה בצבע צהוב ירקרק. במקרים רבים זוהי תוצאה של שימוש באנטיביוטיקה, תזונה לקויה, חוסר איזון הורמונאלי ועוד.

לעיתים קרובות מתפשטת פטריית הקנדידה בגוף כולו. מצב זה נקרא קנדידה מערכתית והיא עלולה לגרום למגוון רחב של תסמינים. בהרבה מקרים זה המקור למחלות עיקשות ומסתוריות.

איך ניתן לאבחן האם אתם סובלים מקנדידה?

אצלנו בקליניקה יש אבחון יחודי לפי טיפת דם טריה- בבדיקה זו ניתן לראות את איכות הדם. וניתן לראות במקום האם אתם סובלים מקידידה או בעיה אחרת.

המלצות לטיפול: (מוזמנים להתייעץ איתנו לקבלת טיפול המתאים לכם)

  1. שינוי בתזונה- זה הוא הכלל החשוב ביותר. מומלץ להקפיד על ירקות טריים ודגנים מלאים וקטניות.
    מזונות שיש להימנע מהם: כל סוגי הסוכר, ממתקים, פרות מסוכרים, ריבות, שמרים, פטריות, רוטב סויה, מוצרי לתת, חומץ לסוגיו, אלכוהול, קמח לבן ומוצריו, משקאות ממותקים(כולל דיאט) וצבעי מאכל, תה, קפה, אוכל משומר או מעושן ועוד.
  2. ניקוי גוף – שומר על תפקוד תקין של מערכות הגוף, עוזר לסלק פסולת מהכבד וממערכת העיכול. מחזק את מערכת החיסון.
  3. שמן אורגנו- נחשב לאחד הכלים החזקים ביותר לטיפול בקנדידה, ללא פגיעה בפלורת המעיים. מבין עשרות צמחי מרפא שונים שנבדקו במחקרים מדעיים, שמן האורגנו הוא הנחקר ביותר,והוכח כי הוא יעיל ביותר בטיפול כנגד קנדידה.
  4. פרוביוטיקה- מעודדת פלורת מעיים תקינה, מונעת תופעות לוואי של גזים ונפיחות כתוצאה מקנדידה. עוזר לפעילות תקינה של מערכת העיכול והחיסון.
  5. חומצה קפרילית- היא מופקת מקוקוס, יש לה תכונות אנטי- פטרייתיות. זה הוא תכשיר טבעי ואפקטיבי נגד זיהום מפטריית הקנדידה עוד מהמאה הקודמת. השימוש בחומצה הקפרילית הוא הדרגתי ומומלץ לקבל הנחיות ממטפל מוסמך.
  6. שום- החומר הפעיל בשום הוא “אליסין” העל השפעה אנטי- פתרייתית חזקה. לא מתאים לאנשים הסובלים מאולקוס.
  7. אכינצאה- קיפודנית- מחזקת את מערכת החיסון ומסייעת להלחם בזיהומים פטרייתיים.
  8. הומאופתיה- מומלץ להיוועץ עם הומאופת מוסמך בכדי להתאים את התרופה המתאימה.
  9. ארומתרפיה- כדי להירגע ולהפיג מתחים מומלץ להוסיף שמנים מרגיעים כמו לבנדר, יסמין, ורדים, מליסה. ניתן להוסיף באמבט או מבער.
  10. טיפולים כלליים להפגת מתחים- רמה גבוה של מתח משפיעה על התפרצות זיהומים פטרייתיים. אם יש לכם נטייה להתרבות פטריית הקנדידה, כל שיטה להפגת מתחים עשויה לעזור לכם. פעילות גופנית, יוגה ועוד.

מילה מזרוכו נטורופתית


אלמוג סנטר רפואה משלימה