מתכון מחמצת

רכיבים מתכון מחמצת :

קמח כוסמין

מים

צימוקים אורגניים

דבש (לא חייב)

לפני שנתחיל, מומלץ להשרות צימוקים 100 גרם בכוס מים חמים לחצי שעה.

למה צריך להשרות צימוקים במים?

הקליפה של ענבים מכילה שמרי בר, אשר מסייעים לתהליך התסיסה במיוחד בחורף כאשר קר.

למה מוסיפים דבש למחמצת?

הדבש מכיל חומרים אנטי-בקטריאליים, הדבש עוזר לשמור על המחמצת מפני עובש ובנוסף משמש כמזון לשמרים.

איך מתחילים להכין ? מתכון מחמצת

  1. ביום הראשון לערבב חצי כוס קמח כוסמין+ חצי כוס מי צימוקים+ חצי כפית דבש. לכסות במטלית בד לחה ולהשאיר בטמפ' החדר למשך 24 שעות.
  2. ביום השני: לערבב חצי כוס קמח כוסמין + 1/3 כוס מים פושרים+ חצי כפית דבש ולהוסיף לתערובת שהכנו יום לפני. להשאיר בטמפ' החדר עוד 24 שעות.
  3. ביום השלישי: צריכות להופיע בועות קטנות וריח חמצמץ פירותי. לערבב 1/2 כוס מים פושרים עם 1/2 כוס קמח כוסמין ולהוסיף לתערובת, להשאיר לעוד 24 שעות.
  4. ביום הרביעי: התערובת תוססת למדי עם ריח חמצמץ. מערבבים את העיסה ושופכים חצי ממנה לכלי אחר. ( אפשר לתת לשכן כדי שגם הוא יוכל להנות מלחם ביתי) לחצי שנשאר מוסיפים 3/4 כוס מים פושרים וכוס קמח כוסמין ומערבבים, ומשאירים לעוד 24 שעות בטמפ' החדר.
  5. ביום החמישי: מערבבים את העיסה ומוסיפים 2 כוסות קמח כוסמין וכוס וחצי של מים פושרים ומכסים ל24 שעות בטמפ' החדר. כאשר העיסה תוססת להעביר לצנצנת זכוכית למקרר.

המחמצת מוכנה. בכדי לשמור על המחמצת צריך "להאכיל" אותה לפחות פעם בשבוע. האכלה: ניתן להוסיף כוס של קמח מלא/כוסמין + כוס מים.
תזכרו שתמיד צריך לערבב לפני השימוש ולהשאיר חלק מהמחמצת לפעם הבאה.
עם הזמן החמחמצת נהיית יותר ויותר פעילה. בנוסף לפני השימוש מומלץ להוציא את המחמצת כשעה לפני בכדי שלא תהיה קרה.