במיוחד לחורף - אבקת מרק ביתית

במיוחד לחורף – אבקת מרק ביתית

בחורף תמיד יש לנו רצון למרק טעים, בריא ומזין. אבקת מרק היא החלק הדומיננטי במרק, אבל אם נקנה אותה בחנות, לא בטוח שהרכיבים יהיו טבעיים ובריאים.
במיוחד בשבילכם הכנתי מתכון קל ונוח של אבקת מרק ביתית שאפשר לשלב בבישולים או להוסיף מים רותחים וניתן לשתות מרק טעים, בריא ומזין בעבודה אבקת מרק שלי ללא עמילנים ( סוכרים ), ללא סוכר וללא מודיוסודיום גלוטמט.

רכיבים

1 כף קמח עדשים
1-1/2 כפית מלח הימלאיה
1-2 כפיות אצות וואקמה טחונות
1/4 כפית פלפל שחור טחון דק
1/4 כפית פלפל לבן טחון דק
1 -2 כפיות עלי פטרוזיליה יבשים טחונים דק
1/2-1 כפית כורכום
1/2-1 כפית פפריקה מתוקה
1\2-1 כפית קארי
1/4-1/2 כפית זרעי סלרי טחונים
לערבב הכל בתוך צנצנת זכוכית אטומה, מוכן לשימוש

קמח עדשים:
הוא נהדר להסמכת רטבים ומרקים, עשיר בחלבון, ויטמין A, ויטמין C ומקור מצויין למינרלים כגון: סידן וברזל. מכיל סיבים תזונתיים התורמים לפעילות תקינה של מערכת העיכול.

מלח הימאליה:
הוא בדיוק למה שהגוף שלנו זקוק לחילוף חומרים ברמה התאית.
מלח הימאליה עשיר במינרלים ויסודות קורט בצורה מאוזנת המתאימה לגוף האדם ,כגון: נתרן, אשלגן, סידן ומגנזיום החשובים לחילוף חומרים ברמה התאית.

אצות וואקמה:
בעלות סגולות רבות, הן עשירות במינרלים כמו: יוד, סידן, ברזל ואשלגן. בנוסף למינרלים, האצות עשירות בחלבונים, אינזימים וסיבים תזונתיים.
היוד הוא מרכיב עיקרי בהורמוני בלוטת התריס, היא אחראית על חילוף החומרים בגוף, ולכן מומלץ למי שסובל מתת-פעילות בלוטת התריס ואינו נוטל תרופה.
לא מומלץ למי שנוטל תרופה במרשם רופא לבלוטת התריס.

פלפל שחור:
הוא נחשב כפרי וגדל כגרגירים. הוא התבלין הפופולרי בכל מטבח. עשיר במינרלים כגון: סידן ואשלגן. נוגד חימצון, מסייע לבריאות הלב, איזון רמות סוכר בדם ופעילות תקינה של מערכת העיכול- מפחית גזים ונפיחות. נהדר בתהליכי ירידה במשקל.

פלפל לבן:
סגולותיו דומות לפלפל השחור, טעמו עדין יותר מהפלפל השחור

פטרוזילה:
לפטרוזילה ארומה מיוחדת שמשדרגת לנו את הטעמים. היא עשירה בויטמינים, מינרלים, וסיבים תזונתיים

כורכום:
זהו תבלין צהב, עם טעם דומיננטי ונמצא כמעט בכל מטבח בישראל. הכורכום בעל סוגולות רבות כגון: נוגד חימצון, תומך בכבד, מונע תאים סרטניים, נוגד דלקת, מסייע לירידה במשקל ועוד.

פפריקה מתוקה:
זהו תבלין העשיר בקרוטנואידים- בגוף הם הופכים לויטמין A, נוגד דלקת, נוגד חימצון.

קארי:
זו היא תערובת של תבלינים בעלי ארומה וטעם מיוחד מהמטבח ההודי.

זרעי סלרי:
עשירים במינרלים כגון: סידן, ברזל, אשלגן. ויטמינים כגון: בטא קרוטן, חומצה פולית, ויטמין A, ויטמין K, ויטמין C. הזרעים משתמשים בעיקר לאיזון לחץ הדם, גזים, נפיחות, משתן ונגד טפילים.

תגובות